Που έχω πάει

Εικόνες από την βροχερή Γιοκοχάμα

Εντυπωσιακή Γιοκοχάμα

Στο προηγούμενο άρθρο μου είδαμε φωτογραφίες από το Τόκιο. Σήμερα σειρά παίρνει η Γιοκοχάμα. Αν και πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Ιαπωνίας, με αρκετά πράγματα να κάνει κανείς, η βροχή δεν μας επέτρεψε να επισκεφθούμε παρά μόνο ένα σχετικά μικρό κομμάτι της, ούτε να δούμε όσα σχεδιάζαμε. Παρ’ όλα αυτά, γυρίσαμε αρκετά την περιοχή Minato Mirai 21, είδαμε κάμποσα πράγματα και σαφώς η εκδρομή άξιζε, καθώς με μόλις μισή ώρα απόστασης από το Τόκιο αλλάξαμε παραστάσεις και εικόνες, κάποιες από τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Υπάλληλος τρένου με φανέλα ομάδαςΦτάνοντας στον σταθμό του ηλεκτρικού, μας υποδέχτηκε ο υπάλληλος φορώντας την φανέλα των Yokohama DeNA BayStars, της ομάδας μπέιζμπολ της πόλης. Όταν υπάρχει αγώνας όλοι οι κάτοικοι την στηρίζουν!

Yokohama Landmark TowerYokohama Landmark Tower, το δεύτερο υψηλότερο κτίριο της Ιαπωνίας, με ύψος 296,3 μ. 

Βροχερή ΓιοκοχάμαΒροχερή Γιοκοχάμα.

Στο βάθος το καράβι-μουσείο Nippon MaruΣτο βάθος το καράβι-μουσείο Nippon Maru

[R-slider id=”22″]

Επισκεφτήκαμε το μουσείο των cup noodles, τα οποία, σύμφωνα με έρευνα, οι ίδιοι Ιάπωνες τα θεωρούν ως την καλύτερή τους εφεύρεση, πάνω από το καραόκε και τα πόκεμον μεταξύ άλλων. Εκεί, εκτός από την ιστορία των cup noodles, υπάρχει και το My cup noodles factory, όπου φτιάχνεις δικά σου cup noodles. Ζωγραφίζεις το κυπελλάκι, διαλέγεις τα 4 υλικά που θα συνοδεύουν τα noodles σου, συσκευάζεις και έτοιμα! Στο μουσείο υπάρχει, μεταξύ άλλων, και το Noodles Bazaar – World Noodles Road, όπου οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν διάφορες γεύσεις από τον κόσμο.

[R-slider id=”23″]

Μιας και αναφέρθηκα στα πόκεμον, ως μεγάλος φαν δεν γινόταν να μην πάω και στο Pokemon Center της πόλης (βρίσκεται στον 4ο όροφο του mall Yokohama Landmark Plaza, που είναι δίπλα στον Yokohama Landmark Tower), αλλά και στο Shonen Jump store που υπάρχει δίπλα!

Γενικά στην Γιοκοχάμα αγαπούν πολύ τα πόκεμον και ιδιαίτερα τον Πίκατσου, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο του The Japan Times, από το ετήσιο Pikachu Outbreak. Δυστυχώς, για λίγες μέρες το χάσαμε.

Καπάκι υπονόμου

Όμορφο καπάκι υπονόμου.

Η ρόδα Cosmo Clock 21Η ρόδα Cosmo Clock 21, ελαφρώς μικρότερη από αυτήν στην Odaiba, αλλά εξίσου εντυπωσιακή. Το ρολόι κλέβει την παράσταση. 

Φωτισμένη και εντυπωσιακή η πόληΑκόμη πιο εντυπωσιακή η νυχτερινή και φωτισμένη Γιοκοχάμα, όταν και σταμάτησε να βρέχει και βολτάραμε λίγο στην προμενάδα!

Γλυπτό ελέφανταΑυτός ο ελέφαντας, που βρίσκεται στο Elephant Nose Park (σημαντικό μέρος του οποίου κλείνει το βράδυ), μου θύμισε τις αγελάδες που γέμισαν την Αθήνα παλιότερα και που πολύ μου άρεσαν.

Αξίζει να αναφέρω πως επισκεφτήκαμε και το Yokohama World Porters, ένα δημοφιλές mall της περιοχής, από όπου δεν έχω φωτογραφίες όμως. Εμείς πήγαμε κυρίως για να φάμε κάτι και για να προστατευτούμε από την βροχή, αλλά χαζέψαμε και μερικά μαγαζιά στα γρήγορα.

Όπως είπα πριν, λόγω της βροχής υπάρχουν μέρη που δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πάμε, όπως το Yokohama Hakkeijima Sea Paradise με το διάσημο ενυδρείο του, η Chinatown (από τις μεγαλύτερες του κόσμου), το καράβι-μουσείο Nippon Maru, που ήδη ανέφερα κ.α.. Το γεγονός αυτό με κάνει να θέλω να ξαναεπιστρέψω μια μέρα και να γνωρίσω την πόλη καλύτερα! 

Bonus: ένα τραγούδι του Κώστα Μακεδόνα αφιερωμένο στην Γιοκοχάμα!

Μείνετε συντονισμένοι μιας και ακολουθούν τα άρθρα-φωτορεπορτάζ για την Καμάκουρα και το Χάκονε!

———————————————–

Δείτε εδώ το αντίστοιχο άρθρο για το Τόκιο και εδώ το άρθρο με τις πρώτες μου σκέψεις αφότου γύρισα.